top of page

Detox

Wat is het?

Detoxen of ontgiften: het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. Zo verwoordt de reguliere geneeskunde het woord detox. Door te detoxen help je je lichaam om weer optimaal te functioneren en krijg je meer energie….. voor een tijdje. Maar vallen we niet na een tijdje weer terug in het oude patroon en kun je weer opnieuw beginnen met allerlei kuurtjes en diëten?

 In de esoterische behandelwijze  kijken we verder, niet alleen naar de voeding maar ook hoe je met jezelf omgaat. We kunnen onszelf vergiftigen op verschillende manieren:

  • Hoe je over je zelf denkt, en hoe je leeft. Als we niet naar ons hart of naar ons lichaam luisteren en ons zelf tegenhouden om het leven volledig te leven, blokkeren we ook onze levensenergie. Hierdoor slippen bepaalde gebieden van je lichaam dicht wat zich uit in moeheid en lusteloosheid en krijgen we opeens lichamelijke ongemakken, meestal rond je 45ste. Je ziet je lichaam langzaam ineen instorten. Geven we het op, dan krijgen we allerlei klachten en ziektes.

  • Een andere oorzaak is te weinig beweging. Hierdoor kan het lichaam bepaalde afval stoffen niet kwijt en gaan ze zich in het lichaam nestelen, met als gevolg lichamelijke klachten.

  • Teveel  beweging (fanatiek sporten) kan ook het lichaam verharden waardoor we onze afvalstoffen maar gedeeltelijk  kwijtraken met het zelfde resultaat.

  • Vaak denken we dat we goed eten, maar vergeten te luisteren naar wat het lichaam echt nodig heeft. In deze tijd is het een gewoonte geworden om veel suiker, koffie, alcohol(of zelfs drugs) en andere luxe comfort te gebruiken die bij deze tijd hoort. We eten vaak te veel omdat het zo gezellig is, zo lekker is of wanneer we ons niet zo prettig voelen of last van stress en spanningen hebben.(emoties weg eten) We grijpen al te vaak naar iets zoetig of drinken uit gewoonte elke dag alcohol.

Hoe werkt het?

We gaan eerst samen kijken wat je lichaam voor ondersteuning nodig hebt.

  • welke Esoteric healings sessies kunnen jou ondersteunen

  • hoe we de zelf-sabotage kunnen terugdringen en je de mogelijkheid teruggeven om een leven vol vreugde te leiden  en weer een doel in je leven te hebben.

  • hoe je weer van je zelf kunt houden

  • wat voor voedingskeuzes je  in je dagelijkse leven kunt maken.  

 

Detox programma kunnen helpen met Chakra Puncture. Veel mensen hebben hun positieve ervaring met het ontvangen van de Detox Programma's enz. gedeeld.

bottom of page