top of page

Het belang van goede voeding

Een gezonde voeding is net zo belangrijk. Om je lichaam te ondersteunen, kijken we samen wat goed voor je lichaam is en kun je op jouw manier gaan ervaren hoe je je erbij voelt. In deze tijd hebben steeds meer mensen klachten en allerlei allergische reacties maar beseffen niet dat er zoveel ongezonde middelen door het eten zitten en hierdoor een grote invloed hebben op deze allergische reacties. 

 

Bijvoorbeeld; Gebruik van gluten kan een aantal klachten veroorzaken zoals: maag- en darmklachten, buikpijn, diarree, op obstipatie(verstopping), verminderde eetlust, hoofdpijn, vermoeidheid,  depressiviteit, niet helder kunnen denken en je een opgeblazen gevoel geven. Steeds meer mensen hebben last van deze klachten. Weinigen realiseren zich dat Gluten weleens mede de oorzaak zou kunnen zijn.

Comfort

Wij leven in een wereld van comfort en zijn een aantal voedingsmiddelen zo gewoon geworden in ons dagelijks leven, zoals chocola, zoete drankjes, koffie, alcohol en brood, dat we ons zelf niet afvragen of dit allemaal wel zo goed voor ons is? Iedereen om je heen gebruikt het en in alle winkels liggen de schappen vol met allerlei voedsel wat wij “comfort” voedsel noemen. Wat verstaan wij onder “comfort”. De letterlijke betekenis van comfort is een gevoel van gemak en bevrediging van lichamelijke behoeften, geriefelijk welbehagen, tevredenheid wat het leven gemakkelijker of plezieriger maakt. Maar of het gezond voor je lichaam is………. ?

We realiseren ons niet echt wat comfort met ons doet. We zijn vergeten te luisteren naar wat het lichaam echt nodig heeft. Eten uit gewoonte, en niet luisteren naar het lichaam maakt dat we langzaam uitdijen of kwaaltjes ontwikkelen en onze helderheid en  lichaamsenergie verliezen.Dat kan zich uiten in futloosheid. Ook het eten wat we binnen krijgen doet iets met ons. Het geeft een verzadigd, moe of loom gevoel (een dip), terwijl we het lichaam juist met eten energie moeten geven. 

 

Je kunt ook heerlijke gezonde koekjes ,toetjes eten 

Een goede voeding bestaat voornamelijk uit verse groenten

bottom of page