top of page
Echt leven

De wil om echt te willen leven

 

Als ik heel eerlijk ben en terugkijk naar hoe het met mij ging, vooral geestelijk, voordat ik in aanraking kwam met Universal Medicine, dan was ik aardig van het padje. Ik was nooit ziek, lichamelijk was ik gezond, maar geestelijk was ik aardig door de war, bijna tot het schizofrene aan toe. Ik dacht weleens aan zelfmoord, maar ik wist diep van binnen dat ik het nu in dit leven moest oplossen. Ik was verdwaald en wist niet meer hoe ik mezelf gelukkig kon maken. Ik liep rond met een opgegeven gevoel, van “ is dit het nu het leven?” Ik had van alles gedaan, zoals meditaties, yoga, verschillende soorten meesters en goeroes ontmoet en allerlei healings geprobeerd.

Ook ging ik mee als mijn vrienden gingen feesten, drinken en roken. Ik wilde ergens bij horen, maar ik kon niet tegen sterke drank en wilde helder blijven. Mijn lichaam reageerde snel en ergens wist ik dat dit me niet goed deed. Het hielp me om even alle narigheid te vergeten. Ik ging vaak dansen, waardoor ik even uit mijn isolement kwam. 

 

Elke keer dacht ik even een lichtpuntje te zien maar nee, de meeste healingsessies die ik gedaan heb brachten me alleen maar verder weg van mezelf. Elke keer viel ik weer terug in dezelfde valkuil, een soort negatieve spiraal en hetzelfde gevoel van niet echt gelukkig zijn. Aan de buitenkant deed ik heel gewoon, maar van binnen woedde er een onrust van het niet kunnen accepteren dat dit het leven was. Ik zag weinig liefde om me heen en haat, competitie en leugens en ieder voor zich. Maar ik deed er net zo hard aan mee.

 

Totdat ik in contact kwam met Serge Benhayon van Universal Medicine. De eerste keer was een schok voor me, toen ik zo liefdevol werd benaderd. Er waren veel studenten van over de hele wereld die net als ik op zoek waren naar zichzelf. Er ging een nieuwe wereld voor me open. Hier leerde ik inzien hoe belangrijk het is mezelf te accepteren, geen oordeel en geen kritiek te hebben, maar vooral leerde ik mezelf te zien, echt in contact te komen met mijn zijn. Ik leerde om de pijn te durven voelen en hoe ik zo geïdentificeerd was met wat ik allemaal had meegemaakt. Door de healingsessies en de workshops leerde ik langzaamaan alle opgelegde plaatjes die ik had over mezelf los te laten.

 

Voor mij is Universal Medicine het mooiste healingproces wat je kunt ontvangen. Het mooiste proces om jezelf te genezen. Mijn levensenergie stroomt meer, ik voel een diepe blijheid en dankbaarheid voor wat ik nu allemaal tegenkom. Het Mijn leven is zoveel rijker, intenser en ik leer steeds meer om bij mezelf te komen, in contact te zijn met mijn lichaam, hoe ik me beweeg en wat ik uitdraag naar buiten toe. De stilte ervaren en dat ik liefde ben, is wat ik aan het ontdekken ben. Ik kan zoveel meer verwezenlijken en ben zoveel meer dan wie ik dacht te zijn.

Ik merk dat hoe meer ik in contact ben met mijn lichaam ik ook steeds minder dingen persoonlijk neem. Dat zie ik bijvoorbeeld op mijn werk, waar ik mijn collega’s meer accepteer voor wie ze zijn. Het is in wezen jezelf observeren.

 

 

Universal Medicine is er voor iedereen. Als ik om mij heen kijk, zie ik veel mensen verdwaald rondlopen, die zich verloren voelen en het opgegeven hebben. Zo iemand was ik ook. Het is een keuze om echt (vanuit echtheid/waarheid?) te leven en die keuze kan jij ook maken.

Ga jij er ook voor?

bottom of page